Flomlyskamp mot Vålerenga

Bare tittelen på denne siden er nok til å gi gåsehud og forventninger. Glimt topper tabellen og tar imot utfordrer Vålerenga til en rysare i flomlyset på Aspmyra.

En meget, meget sterk oppvisning i Stavanger forrige helg sendte Glimt rett tilbake på tabelltopp etter 19 runder av årets Eliteserie. Etter å ha havnet under 0-1 tidlig i første omgang snudde Glimt skuta fullstendig i andre omgang og feide medaljekandidat, Viking av banen med feiende flott fotball. Brede Moe tuppet utlikningen over streken etter et hjørnespark, før Amahl Pellegrinos brassespark sendte nordlendingene i ledelsen etter cirka 70 minutter med fotball.

Erik Botheim fikk æren av å punktere kampen med 3-1-scoringen på overtid. Glimt vartet opp med imponerende fotball og tok som nevnt over tabelltoppen igjen. Molde spilte nemlig uavgjort i en høydramatisk kamp mot Vålerenga, som nå står på motsatt banehalvdel på Aspmyra.

Glimt er i kanonform – ti på rad

I tillegg til seieren i Stavanger sist helg svinger det virkelig av Bodø/Glimt for tiden. Siden kampen mot Viking har også et rotert Glimt-lag sendt klubben videre til fjerde runde i cupen etter en sterk 2-1-seier mot et godt og robust Alta-lag i Finnmark i midtuka.

Seieren i Alta var Glimts tiende kamp på rad uten tap. Glimt har nemlig ikke tapt siden det forsmedelige 1-2-tapet i Kosovo mot Prishtina 5. august.

Denne rekka på ti kamper uten tap inkluderer to uavgjortkamper mot henholdsvis Odd og Zalgiris. I serien har Glimt vunnet fire av de siste fem kampene, og hektet seg på gullkampen igjen.

Misfornøyde i hovedstaden

Vålerenga gikk hardt ut før sesongen og ville blande seg inn i gullkampen i Eliteserien etter en meget sterk og fortjent bronsemedalje sist sesong. Det har ikke gått helt etter planen på østkanten av hovedstaden.

Vålerenga varierer nemlig fryktelig i prestasjoner og resultater i år. Det er nok ingen verken i eller rundt klubben som er fornøyde med tingenes tilstand ettersom klubben ligger som nummer 8 på tabellen, 11 poeng bak serielederne fra Bodø.

Foruten om 1-1 mot Molde på hjemmebane forrige uke har de siste tre kampene til Vålerenga ikke sett spesielt bra ut. I alle fall ikke resultatsmessig. 0-3 borte mot Sandefjord og 0-3 hjemme for Odd i cupen er fasit.

Men ingen angriper like sterkt som et såret dyr, og Vålerenga er aldri en enkel kamp for Bodø/Glimt. Dermed blir det et svært spennende oppgjør mellom to angrepsvillige og offensive lag på søndag. Forhåpentligvis.

Gjestene kommer til Bodø uten tidligere Glimt-spiller Amor Layouni, som soner karantene for gule kort. Det samme gjelder Osame Sahraoui for VIF og Patrick Berg for Glimt.

For statistikknerdene

Det er lett å tenke at oppgjørene mellom Bodø/Glimt og Vålerenga "alltid" ender uavgjort. Og det har de stort sett gjort. Faktisk har hele 24 av 45 kamper endt i poengdeling mellom de to klubbene. Vålerenga har med sine 12 seiere et knepent overtak på de helgule, som har hentet inn det statistiske forspranget de siste årene. Glimt står nå med 9 seire.

Både i fjor og tidligere i år endte kampen mellom lagene i Oslo uavgjort. 2-2 i 2020 og 1-1 i 2021. Hjemme på Aspmyra har Glimt vunnet de siste to kampene. I 2019 revansjerte Glimt 0-6-tapet i Oslo med en solid 4-0-seier hjemme, mens de helgule gjorde jobben også i fjor. Da stod det 2-0 på tavla etter 90 minutter pluss tillegg.

Hjemme i Bodø har derimot Glimt overtaket på gjestene fra Oslo. På 22 kamper har Glimt vunnet syv, spilt ni uavgjort og tapt bare seks. Okei, så var overtaket knepent, men overtak er overtak.

Så vil tiden vise om Glimt kan pynte ytterligere på statistikken på søndag klokken 20:00.